Zeebrugge: grote haven, leuke stad

Zeebrugge is in de eerste plaats bekend omwille van zijn haven natuurlijk. Volkomen terecht is dat overigens: de haven van Zeebrugge is een van de grootste havens ter wereld en een mooi teken van de Belgische handelsgeest en vakmanschap. Jammer genoeg overschaduwt de haven dan ook wel vaak de andere mogelijkheden die Zeebrugge te bieden heeft. Zeebrugge is heel wat meer dan enkel zijn wereldhaven: zo is Zeebrugge zeker en vast een toplocatie voor een dagje of weekje zee in de zomer.

Zeebrugge_ grote haven, leuke stad

Seafront Maritiem
Seafront Maritiem neemt je terug de tijd in naar hoe het er aan toe ging in een vismijn in vroegere tijden. Dit maritieme themapark is gevestigd in de oude Zeebrugse vismijn en kan je ongetwijfeld verblijden met heel wat verhalen van het harde zeeleven verteld door echte oude vissers. Daarnaast kan je er een echte visveiling van dichtbij meemaken en ben je meteen helemaal mee met hoe een wereldhaven nu exact in zijn werk gaat.


Vakantiebungalows voor het hele gezin aan zee. Waterpret en speelplezier indoor en outdoor. Bekijk de budgetvriendelijke aanbiedingen.
Promo
Hotels aan het strand of midden in de natuur. Gratis verblijf voor kinderen, wellness, gratis WiFi, gratis parking, … Bekijk het aanbod.
Promo
Immobiliën aan de Belgische kust kopen, huren voor een jaar of voor een vakantie? Hier vindt u gegarandeerd uw favoriete stek aan zee!
Promo

Havenrondvaarten Zeebrugge
Zeebrugge is de locatie van het eerste Belgische windmolenpark op zee. Door in te schepen op een van de Havenrondvaarten kom je niet enkel langs deze maritieme constructies maar kom je ook alles te weten over kustvaart. Dit gaat overigens een stuk verder dan enkel wat algemene informatie omtrent signalisatie, boeien en bakens. Je leert ook heel wat bij over mariene vogels en zeezoogdieren. Bovendien doe je dit in een luxueuze setting!

De jachthaven
Naast een wereldhaven is Zeebrugge ook de thuishaven van een indrukwekkende mondaine jachthaven. Zeker en vast de moeite om even door de buurt te kuieren. Daarbij kan je je niet enkel vergapen aan enkele van de indrukwekkendste schepen in privé-bezit maar kan je bovendien genieten van vele randactiviteiten en de uitstekende accommodatie van de buurt. Zoals het een jachthaven betaamt kan je hier immers ook terecht voor enkele uitstekende visgerechten.

Het strand!
We zouden het bijna vergeten maar Zeebrugge is ook een echte badplaats. Het strand van Zeebrugge is daarbij zelfs een van de breedste stranden aan de Belgische kust. Het zal je dan ook niet verbazen dat er hier een zeer nonchalante, aanstekelijke vakantiesfeer kan heersen waar je maar wat graag deel uit van zou maken. Genieten van een heerlijk ijsje aan het strand? Zeebrugge heeft het voor je.

De wereldhaven Zeebrugge

De Vuurtoren van Zeebrugge
In 1983 werden de verschillende havens van Zeebrugge gebouwd in de zee. Het was door de aanleg van deze havens dat de vuurtorens van Heist in feite hun functie verloren. Het gevolg? Zeebrugge werd gedwongen een eigen vuurtoren te bouwen aan het einde van de Leopold II dam. Jammer genoeg is de vuurtoren zelf niet te beklimmen en niet toegankelijk voor het publiek. Desondanks is het zeker wel de wandeling waard.

De wereldhaven
We kunnen er toch niet helemaal om heen. Zeebrugge is nu eenmaal de thuisstad van een echte wereldhaven. Om even een indruk te krijgen van de omvang en de bedrijvigheid van een van de belangrijkste slagaders van onze economie kan je hier dan ook terecht!

Geef uw mening

*

  |